Social Icons

pondělí 8. července 2013

Štefan Tišer je totální demagog

Štefan Tišer, zdroj: Romea.cz
V poslední době není snad nikdo, kdo by vydával kontroverznější prohlášení než Štefan Tišer, předseda Strany rovných příležitostí. Jeho strana má v názvu rovnoprávnost, ale jeho vyjádření jsou pouze jednostranná v zájmu Romů.

V článku publikovaném na serveru Parlamentní Listy se vyjadřuje k rasismu, duchcovskému incidentu, vládě a podobně. A slušný člověk jen zírá, kde pan Tišer bere svá stanoviska.

Ohledně Duchcova se například dovídáme, že záznam rvačky byl účelově sestříhán a incident začal mladý pár. Ti údajně nadávali poklidně grilujícím Romům. I kdyby takto na Romy pokřikovali, tak podle pana Tišery je zřejmě normální odpovědět na nadávání brutálním hromadným napadením daného páru. Vždyť ono bouchnutí klackem po zádech, nebo skákání na hlavu ležící osoby vlastně těm dvěma nic nezpůsobí, je to jen taková hra.

Ohledně rasismu se zmiňuje hned několikrát. Stěžuje si, že zde v České Republice je čistý rasismus jen proti romské národnosti, ačkoliv zde existují i jiné menšiny jako například Vietnamci, Rumuni a podobně. Pana Tišera ale ani trochu netrkne to, že ostatní menšiny takovéto problémy nemají. On totiž vůbec nechápe to, že současná hromadná nevole majority není rasismus, ale pouze projev toho, že už lidé mají dost chování Romů, mají dost pozitivní diskriminace (které zneužívají pouze Romové a ne další menšiny), mají dost jejich kriminality. 

Jako perličku na závěr si nechám jeho zmínku o tom, že i Slované si našli tuto zem po dlouhé době kočování.   Když pominu fakt, že slovanské předky má zhruba jen jedna třetina české populace, znamená výrok pana Tišera to, že cikáni jsou tedy vývojově přes tisíc let pozadu? Od té doby se většina národů civilizovala a na svém území se snažila vytvořit svou kulturu a své právo. Otázka je, proč se to ani za tisíc let nepodařilo právě Romům.

2 komentáře :

  1. Pozitivní diskriminace ostatních menšin, jako jsou například Vietnamci, Rumuni a podobně neexistuje proto, že si to ty menšiny prostě nevykřičely. Není takovou vzácností potkat roma, který když není po jeho, tak velmi hlasitě křičí, že to je diskriminace :D
    Ale kdo potká vietnamce ve stejné situaci :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. jeto ptakovina kdo maka tak se ma dobře kdo krade tak jeto cikan kdoplati dane slusny cech ten nekrada drobny ale hnet miliony pakto chyby naší vlade zato muzou cigany voni kradou ty velka miliony ne curaci cesi nojo

    OdpovědětVymazat