Social Icons

čtvrtek 4. července 2013

Romové, dotace a práva

tomio okamura
Tomio Okamura
Jak se dalo čekat, zmínka Tomio Omamury o možnosti založení vlastního cikánského státu vyvolala obrovské nevole u těch, kteří hájí způsob života nepřizpůsobivých.

Ponechám stranou to, že mají opačný názor, na to mají právo. Jen chci poukázat, že z jejich odpovědí je poznat, že jsem v předchozím článku O zakládání států... měl pravdu.

Například První místopředseda SRP (Strana rovných příležitostí) Čeněk Růžička prý zareagoval s nadsázkou a ironií když řekl
„Pozůstalí po obětech nacismu mu vzkazují, že už se o nás chtěl jednou postarat Hitler se svými poskoky. Když má pan Okamura o nás takovýto zájem a péči, tak my si nějaký stát vybereme a on, protože má peněz dost, by tento stát mohl dotovat. Budeme jen rádi.“
Je zde krásně vidět, že bez dotací nemá stát smysl, oni je potřebují, sami produkovat neumějí. Srovnání s Hitlerem je způsobeno buďto naprostým ignorováním faktů, nebo pouhou neznalostí. Nevím co je horší.

Vyjmu taky větu od předsedy SRP Štefana Tišera
„My tady máme větší práva než on...". 
V tom má pravdu, díky pozitivní diskriminaci si tato menšina může v podstatě dělat co chce. Ani ho nenapadne, že by měli mít všichni práva stejná.

Žádné komentáře :

Okomentovat