Social Icons

středa 24. července 2013

Kolik peněz spolkne pomoc nepřizpůsobivým občanům?

peníze
Kdo by nečekal, že integrace nepřizpůsobivých "jedinců" spolkne mnoho a mnoho peněz jak z veřejného rozpočtu, tak i z peněz evropských, ten si může přečíst tento článek pana Břetislava Olšera.

Velmi zajímavý je například přehled sdružení, koordinátorů romských poradců a dalších, kteří čerpají veřejné peníze. Také byste jich tolik nečekali? Na copak asi jsou ty peníze použity?

Další neméně zajímavou informací je, že peníze nečerpají pouze nezisková sdružení, ale v daleko větším měřítku i obce. Přes 5 mld. Kč je například určeno na projekt "zlepšení prostředí v problémových sídlištích". I kdyby tyto peníze skutečně šly pouze do problémových oblastí, budou tyto peníze využity efektivně? Ze zkušeností všichni víme, že se zlepšené prostředí opět navrátí do "původního", tedy zdemolovaného stavu.

Také by mě zajímalo, kdy Brusel konečně prohlédne a zjistí, že tady zas tolik diskriminace není a také není třeba posílat tolik peněz na (ne)řešení této záležitosti.


4 komentáře :

  1. Až na ten pravopis - za jedna.....

    OdpovědětVymazat
  2. Např. tyto dvě chybičky: Přes 5 mld. Kč je například určeno na projekt "Zlepšení prostředí v problémových sídlištích". I kdyby tyto peníze skutečně šly pouze do problémových oblastí, budou tyto peníze využity efektivně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvrdé 'y' jsem opravil :) ale text "názvu" projektu nemusí být názvem a přebírám jej ze zdroje včetně malého písmene na začátku.

      Vymazat